Over de verkiezing

Animal Event organiseert in samenwerking met Farm Food Hondenvoeding in 2020 de vierde editie van de verkiezing ‘Mooiste Hond’. Het leukste dierenfestival vindt dit jaar in verband met Corona helaas geen doorgang, klik hier voor meer informatie. De finale van de verkiezing vindt daarom plaats in online-vorm!

Nomineren
Nomineren van je hond kan weer van 1 september tot en met 22 september, 17.00 uur. Nominaties die vóór 3 april zijn ingestuurd, blijven natuurlijk ook staan. 

Stemmen
De stemmen die vóór de tijdelijke sluiting zijn uitgebracht op de nominaties blijven uiteraard staan en zijn nu opnieuw geldig. De stemperiode herstart op 7 september en loopt tot en met 4 oktober. Alle stemmen worden geteld en aan de hand daarvan worden op 9 oktober de gemeente- en provinciewinnaars bekendgemaakt. Je mag maximaal 1 keer per e-mailadres een stem uitbrengen. 

Tussenstand
Op de pagina Tussenstand vind je de laatste tussenstanden. Alle tussenstanden worden via de nieuwbrief gedeeld, houd deze dus goed in de gaten.

Gemeente, provincie en landelijke winnaars
De mooiste honden maken kans op de gemeente- of provincietitel op basis van de meeste stemmen. Er zijn minimaal bevestigde 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury. Let op: indien je ervoor zorgt dat interactie tussen hond en baas te zien is op de door jouw ingezonden foto én dat de hond geheel in beeld is, zorgt dit voor bonuspunten door de jury.

Finale en award uitreiking
De gemeentewinnaars met de meeste stemmen worden uitgeroepen tot provinciewinnaars. Deze honden strijden mee voor de landelijke titel. Omdat de finale helaas niet fysiek kan plaatsvinden, wordt alle provinciewinnaars gevraagd een filmpje toe te sturen dat wordt beoordeeld door de deskundige jury. Het belangrijkste beoordelingscriteria hierbij is dat de interactie tussen hond en baas goed zichtbaar is. Wie zich de Mooiste Hond van Nederland mag noemen wordt op 29 oktober bekend gemaakt, dit gebeurt online.

Voor alle gemeentewinnaars is er een attentie als aandenken van deelname. De provinciewinnaars ontvangen een mooie bokaal, een goed gevulde goodiebag van Farm Food Hondenvoeding en twee toegangskaarten voor de eerstvolgende editie van Animal Event. De landelijke winnaar ontvangt daar bovenop nóg een bokaal en een mooi verrassingspakket.

Op naar Animal Event 2021!
De organisatie heeft er alles aangedaan om Animal Event in de lucht te houden, maar helaas blijft de situatie rondom Corona te onzeker en is het evenement geannuleerd. Uiteraard hopen wij alle dierenliefhebbers weer te mogen verwelkomen op Animal Event 2021 van 7 tot en met 9 mei op onze vertrouwde locatie bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. 

De verkiezing ‘Mooiste hond van Nederland’ wordt mede mogelijk gemaakt door Farm Food Hondenvoeding en Animal Event, en is naar idee van Pronk's Dogshop. De publieksverkiezing wordt gefaciliteerd door Vote Company

Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
Dé specialist in stemmen online en stemmen voor burgerparticipatie.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details