Eregalerij

De verkiezing Mooiste Hond wordt in 2020 voor de vierde keer georganiseerd.

Winnaar 2019: Balou
Op zondag 5 mei vond tijdens Animal Event de finale van de verkiezing ‘Mooiste Hond van Nederland’ plaats. Balou van baasje Margreet Oude Avenhuis uit de provincie Overijssel werd uit bijna 4.000 inschrijvingen verkozen tot Mooiste hond 2019. De deskundige jury was het unaniem eens dat de bijna 4-jarige Sint-Bernard met de titel naar huis ging! Volgens het juryrapport viel Balou op door de combinatie tussen goede verzorging, de presentatie, maar vooral de interactie tussen hond en baas.


Winnaar 2018: Chouffe
De Mooiste Hond van Nederland begon in 2018 voor het eerst op gemeentelijk niveau waarna per provincie een winnaar werd verkozen. Twaalf winnaars werden op zondag 6 mei beoordeeld tijdens de finale in de Farm Food Hondenpiste. De titel werd uiteindelijk gewonnen door Chouffe, de rasloze hond van Marieke Bastiaansen uit de provincie Noord Brabant. Chouffe werd gekozen uit ruim 3.500 inschrijvingen en viel op door de uiterst positieve interactie met zijn baas en door zijn goede bouw en mooie telgang.

Winnaar 2017: Bolt
De felbegeerde titel werd in 2017 gewonnen door Bolt, de toen nog zeven maanden oude hond van Sarah Schutte (27) uit Reusel. “Je vindt je eigen hond altijd de mooiste, maar als het dan bevestigd wordt is dat echt super!”, aldus Schutte die in haar dagelijkse leven werkzaam is als agent. Bolt is een Welsh Corgi Cardigan met twee prachtige blauwe ogen en werd gekozen uit ruim tweeduizend inschrijvingen.

Winnaar 2016: Aika
In 2016 ging de titel ‘Mooiste hond van Nederland’ ging naar Aika van Jenny Logister.

Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
Dé specialist in stemmen online en stemmen voor burgerparticipatie.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details